Beart hoogste scores in fokwaarden!
21-12-2010
 

We hadden ook niet anders verwacht, maar dan nu ook het bewijs. Het KFPS heeft de fokwaarden voor exterieur en sportaanleg gepubliceerd en hieruit is Beart 411 Sport als beste uit de test gekomen met een betrouwbaarheid van maar liefst 95% inzake exterieur en een totaal van maar liefst 109 en inzake sportaanleg betreft de betrouwbaarheid 75% met een totaal van 107! Er is door Beart 411 dus ver boven het gemiddelde van 100 gescoord.

Ook Rindert 406 Sport heeft keurige cijfers; exterieur een totaal van 106 en sportaanleg een totaal van 104. Teeuwis 389 Sport doet niet onder voor Rindert; zowel voor exterieur als voor sportaanleg behaalt hij een totaal van 105.

De fokwaarden zijn gebaseerd op de lineaire score gegevens (exterieurfokwaarden) en ABFP-resultaten (fokwaarden voor sportaanleg) van nakomelingen van de KFPS hengsten. Bij de schattingen wordt rekening gehouden met het geslacht en de leeftijd van de nakomelingen en de kwaliteit van de moeders van de nakomelingen. De cijfers geven derhalve het meest nauwkeurig inzicht in de genetische aanleg (fokwaarde) van een hengst. De betrouwbaarheid van de fokwaarden (btbh.%) geeft aan hoe nauwkeurig de schattingen zijn en is gebaseerd op het aantal nakomelingen dat in de schattingen is meegenomen. Fokwaarden met een lage betrouwbaarheid kunnen veranderen. Een fokwaarde van 100 komt overeen met het rasgemiddelde.de fokwaarden van de hengsten zijn te downloaden op de website van het KFPS. Alleen hengsten waarvan (voldoende) nakomelingen zijn gekeurd, zijn in het overzicht opgenomen (bron: www.kfps.nl).

 Beart 411

 
naar nieuws overzicht
 
 

 

 
Beart 411 Teeuwis 389 Rindert 406 Take 455 Tjalbert 460