Armani v.d. Terpen door naar 2e bezichtiging HK 2011
06-12-2010
 

Eind november/begin december stond weer in het teken van de jonge hengsten welke een ticket voor ronde 2 van de Hengstenkeuring 2011 probeerden te bemachtigen.

Onze hengst, tevens fokproduct Armani v.d. Terpen (Rindert x Sape), welke als veulen al een 1ste premie heeft behaald, was op woensdag aan de beurt. Met veel front en rasuitstraling kwam hij het straatje oplopen en liet hier al een goede stap en verpletterende draf zien. Zonder problemen werd hij doorverwezen naar de kooi. Hier liet hij zich uitstekend zien met een sterke achterhand en mooi voorbeengebruik. Armani is doorverwezen naar Leeuwarden waar hij 6 januari a.s. in de tweede bezichtiging zijn kunsten opnieuw zal laten zien. Tevens is hij met zijn doorverwijzing ster verklaard. Hij is nu gemeten op 1.60m en zijn verwantschapspercentage bedraagt 17,5%.

Ook belangrijk voor zijn stermoeder (Hilde v.d. Terpen) is zijn sterverklaring. Hiermee heeft zij op haar eerste twee nakomelingen al twee punten behaald voor het preferentschap. Vorig jaar werd haar zoon Zorro v.d. Terpen doorverwezen naar de 2e bezichtiging en hiermee ster verklaard. Hilde v.d. Terpen komt uit de beroemde “Boszorg stam”. Hiermee beschikt Armani over een super papier. Moeder van Hilde is wijlen Binkie Boszorg (Piter x Reitse). Hilde v.d. Terpen heeft in 2006 een IBOP van totaal 77,5 behaald.  

Waar dat bij sommige hengstenvaders wel anders was, heeft Rindert 406 een goede beurt gemaakt in Ermelo tijdens de eerste bezichtiging. Vier zonen werden ster verklaard en doorverwezen naar Leeuwarden. Naast Armani zijn dit:

-       Welmer v.d. Marne (Rindert x Nykle);

-       Beant H.J. (Rindert x Tonis);

-       Auwert fan Bommelsteyn (Rindert x Beart).

Teeuwis 389 zal in Leeuwarden vertegenwoordigd worden door zijn zoon:

 -       Apart fan Ypey (Teeuwis x Rypke).

 En van Beart 411 zijn de volgende vier zonen doorverwezen:

-       Tom van de Gonda (Beart x Folkert);

-       Carlos fan Stal Ghia (Beart x Heinse).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-       Bikkel fan’e Lange Ekers (Beart x Tsjerk);

-       Bjorn v/h Galgendaal (Beart x Leffert).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
naar nieuws overzicht
 
 

 

 
Beart 411 Teeuwis 389 Rindert 406 Take 455 Tjalbert 460