Beart 411 drukt stempel op CK 2010
25-10-2010
 

Diverse merries in verschillende leeftijdscategorieën maakten afgelopen zaterdag hun opwachting op de belangrijkste merriekeuring van het jaar: de Centrale Keuring 2010 te Drachten.

In de eerste groep driejarige merries bestond de kopgroep uit maar liefst drie nakomelingen van Beart. 1a geplaatst werd Wytske ût de Grachten, eigenaar M.H.A. Schothorst te Soest. 1b stond Ylse Rianne Plantinga van F. Plantinga te Surhuizem en de 1c werd ingenomen door Ynskje W. van J.G.Th. Vernooij te Beusichem. Al deze merries zijn voorlopig kroon geworden. De merrie Wytske ût de Grachten werd aan het eind van de dag tevens uitgeroepen tot Kampioen bij de 3 jarige merries.

In de tweede groep driejarige merries behaalden Wobke van de Olde Mette Moate (Beart x Rypke), eigenaar J.J. van Weperen te Oosterwolde en Wille fan Synaeda (Beart x Onne) van A. Oosterbaan te Tzummarum het voorlopig kroon predikaat.

In rubriek 4b was de koppositie voor Veerle C. (Beart x Jakob) van A. Thomassen te Lunteren. Zij werd ook voorlopig kroon.

Ook in rubriek 4c stond wederom een Beart-dochter op kop geplaatst; Marije van Fjildsicht van Wijbenga te Veenwouden. Zij had de benodigde testresultaten al behaald en werd hierdoor definitief kroon verklaard.

In rubriek 4e werden twee Beart-dochters voorlopig kroon: Talina oet Oale Kloosterveen van G. Oldenburger-Wessels uit Asse en Tiemke af Abilgaard van Stutteri Abilgaard te Viby Sjaelland.

In rubriek 4f werd de 1a plaats ook ingenomen door een dochter van Beart: Trude van de Kleine Koppel, eigenaar A.G. van der Linden te Houten. Op een nette derde plek stond Trijntje v.d. Bokkefarm (Beart x Tsjerk) van C.J. Beentjes te Akersloot. Allebei werden ze voorlopig kroon verklaard.

Beart scoorde tevens hoog in de rubriek Jonge Friese Paarden met Dressuuraanleg. Van de vier klassen waarin werd gereden, werden er drie gewonnen door een nakomeling van Beart. Bij de 5- en 6 jarige hengsten en ruinen ging de overwinning naar Nobby v.d. Shamrock (Beart x Erik), gereden door Judith Pietersen. Zij behaalden maar liefst 84 punten. De vijfde plek was voor Minne van de Egberdina Hoeve (Beart x Fêde), gereden door Susan Bouwman-Wind. Bij de 4 jarige merries ging de eerste prijs naar Uilkje fan'e Hamsterheide (Beart x Heinse), gereden door Marsja Dijkman (73 punten). De overwinning bij de 5- en 6 jarige merries ging naar Renske U. (Beart x Dirk), gereden door Ykje Baron (78 punten).

Ook voor Teeuwis 389 en Rindert 406 waren er goede resultaten. De merrie Wealtsje A. (Teeuwis x Jasper) van J.W. de Boer te Terschelling werd voorlopig kroon verklaard en tevens als derde geplaatst in het Kampioenschap 3 jarige merries. Ook de merries Yasmin van de Oostwal (Teeuwis x Gaije) van J.G.M. Drost te Heeswijk Dinther en Voekjen (Teeuwis x Tamme), die een nette 1b plaats bezette in haar rubriek en meeliep in de kampioenskeuring, kregen het voorlopig kroon predikaat uitgereikt. De Rindert-dochter Noblesse Sandra fan'e Aldedyk stond in haar rubriek op een mooie 1b plaats en werd definitief kroon. Bij de Jonge Friese Paarden met Dressuuraanleg (5- en 6 jarige merries) was er een nette zesde plaats voor Renskje B.V. (Rindert x Naen), gereden door Jenny Veenstra.

Take 455 werd door zijn vaste amazone Miranda Venema voorgesteld tijdens de Parade van de Kampioenen. Zij werden gehuldigd voor hun knappe prestatie behaald in Kootwijk (Post Kogeko Kampioen L1 dressuur 2010).

Tijdens de herkeuring CK 2010 welke gehouden werd op 10 november jl. te Warga, is Zarine P.J. (Beart x Ritse) van Opfok en handelstal Tj. Bouma te Terkaple alsnog voorlopig kroon verklaard. Zij liet zich in draf opperbest zien en kreeg daardoor ook een welverdiend applaus.

Wytske ut de Grachten, kampioen 3 jarige merries (foto: Karin Sevink)

Wealtsje A. (foto: Bart v.d. Hoek)

Nobby v.d. Shamrock (foto: Karin Sevink)

 
naar nieuws overzicht
 
 

 

 
Beart 411 Teeuwis 389 Rindert 406 Take 455 Tjalbert 460