Beart 411 levert fokdagkampioenen Ta it Bihald en Het Friesche Paard Limburg!
18-07-2010
 

De fokdag van Ta it Bihald werd gehouden op 15 en 17 juli jl. Beart 411 drukte met veel hoog geplaatste merries een stempel op deze dag!

Het kampioenschap Enters en twenters ging naar de 2-jarige Antsje R.S. fan Top en Twel (v. Beart), gefokt door R. Schraa en S. Wynia en in eigendom van A. de Hoek.  

Om het kampioenschap Drie jaar en oudere stermerries,” de crème de la crème” van de dag, streden o.a. maar liefst drie Beart-merries! Dit waren Zarine P.J. (fokker/eig.: Mevr. J.C. v.d. Ark & P. Wijbenga), Ylse Rianne Plantinga (fokker/eig.: F. Plantinga) en Marije fan Fjildsicht (fokker/eig.: Mevr. G. Wijbenga-Meijer). Het kampioenslint ging uiteindelijk naar de prachtige merrie en subliem bewegende Zarina P.J.!

Uiteindelijk was het tijd voor het Algeheel fokdagkampioenschap. Wederom kon het lint worden omgehangen bij Zarina P.J.; een waardige kampioen!

In de rubriek 4-jarige merries met dressuuraanleg was er een overwinning voor Ulkje fan’e Hamsterheide (v. Beart), gereden door Marsja Dijkman en in eigendom van P. Huisman. Zij behaalden een score van 77 punten.

Een derde plek was er in de rubriek Bestgaand rijpaard merries voor Twijgje fan Panhuys (v. Rindert) gereden door Annette Verbeek en in eigendom van T. Wijma.

Afgelopen weekend werd er nog een fokdag gehouden. Deze in Limburg. Hier wist de 4-jarige Beart dochter Tjalda K. van H. en J. Korten na twee weken geleden een super IBOP-test te te hebben gelopen (totaal: 80 punten), ook het fokdagkampioenschap van fokvereninging Het Friesch Paard Limburg op haar naam te schrijven!  

Fokkers/eigenaren; van harte gefeliciteerd!

 Antsje R.S. fan Top en Twel

 Zarina P.J.

(foto's: www.karinshobbyfotografie.nl)

 

 
naar nieuws overzicht
 
 

 

 
Beart 411 Teeuwis 389 Rindert 406 Take 455 Tjalbert 460