Prima resultaten voor Beart, Rindert en Teeuwis tijdens Centrale Keuring
25-10-2009
 

Op de Centrale Keuring, welke gehouden werd op 23 en 24 oktober jl., waar de crème de la crème van de Friese merries zich mag gaan bewijzen, hebben de jonge Beart, Rindert en Teeuwis nakomelingen goed gepresteerd. Diverse nakomelingen behaalden het (voorlopig) kroonpredicaat.

Bij de twentermerries stond op kop geplaatst Wille fan Synaeda (Beart x Onne). Ook Wyp van’t Lansink (Beart x Maiko) liep in de top mee.

Bij de driejarige merries liep Tekla fan Marksate (Teeuwis x Jakob) naar de overwinning! Vrouwke fan Stal Swarte Fryske (Teeuwis x Jelke) behaalde in dezelfde rubriek een nette vierde plaats. Beide merries werden voorlopig kroon verklaard.

De Rindert dochter Tryntsje (mv Olof) veroverde ook een koppositie in haar rubriek. Tollina fan de Marrewyk (Beart x Tsjerk) liep ook mee in de kopgroep. Beide merries werden hiermee voorlopig kroon.

In de volgende rubriek werden Thessa von der Halde (Beart x Jelte) en Trees fan de Marren (Beart x Oepke) voorlopig kroon verklaard.

Een 1-b plek en voorlopig kroon behaalde Twarres fan de Spokedâm (Beart x Oege). Ook voorlopig kroon werd Twirre van de Anna Hoeve (Beart x Rypke).

Bij de vierjarige merries was het Myrtha fan Synaeda (Beart x Oepke) en Renske U. (Beart x Dirk) die ieder in hun eigen rubriek de kopplaatsen bezetten. Myrtha werd voorlopig kroon en Renske werd definitief kroon.

 

Wille fan Synaeda                                Tekla fan Marksate

In de rubriek Jonge Friese Paarden met dressuuraanleg was er bij de 4-jarige hengsten en ruinen een derde plek voor Rintsje W. (Beart x Lammert) .

Bij de 5- en 6-jarige hengsten ging de overwinning naar Nobby van de Shamrock (Beart x Erik). Bij de 4-jarige merries ging de derde prijs naar Renke U. (Beart x Dirk).

Vrijdag- en zaterdagavond was het tijd voor de Jubileumshow ter ere van het 130-jarig bestaan van het KFPS. In een bomvol FEC maakte Teeuwis beide avonden zijn opwachting in de showrubriek "Oostenrijk". Hij vond het allemaal geweldig en dat waren alle shows ook!

 

 Teeuwis 389 in de Jubileumshow KFPS 130 jaar "Oostenrijk"

 
naar nieuws overzicht
 
 

 

 
Beart 411 Teeuwis 389 Rindert 406 Take 455 Tjalbert 460