Terugblik keuringsseizoen 2009.
13-10-2009
 

Nu het keuringsseizoen weer grotendeels voorbij is, kunnen we terugkijken op een geslaagd seizoen met maar liefst vijf 1ste premie en vier 2e premie veulens en twee stermerries. Een prima score!

Op de keuring te Wergea van 25 augustus jl. werd Douglas v.d. Terpen (Rindert x Teeuwis) bekroond met een 1ste premie.

Op de laatste stamboekkeuring te Wergea werd het hengstveulen uit onze modelmerrie Afelien, Ferrari v.d. Terpen (Norbert x Abel) ook nog beloond met een 1ste premie.

Diverse veulens, merries, hengsten en ruinen met als vader Rindert, Teeuwis of Beart werden dit jaar bekroond met een 1ste premie, een kampioenslint en/of het sterpredikaat. Afgelopen zaterdag 10 oktober jl. werden er op de laatste stamboekkeuring te Ermelo maar liefst drie nakomelingen van Rindert bekroond met het sterpredikaat. Bijzonder hieraan was dat al deze merries uit dezelfde stal komen; namelijk “Fan Lutke Peinjum” van N. Osinga te Pingjum (tevens fokker van Beart 411).  

De keuringsuitslagen zijn na te lezen op www.kfps.nl > keuringen en testen > uitslagen keuringen.

Aanstaande zaterdag is het de beurt aan de jonge hengsten die deelnemen aan het CO te Ermelo. Deze dag zullen zij examen doen in de discipline onder het zadel. We zullen zien hoe onze Tesse fan’e Coulissenhoeve (Andries x Melle) en Tjeerd fan de Wijde Blick (Benthe x Oege) zullen presteren. De aanvang is 15.30 uur.

Een week later is het alweer tijd voor de crème de la crème tijdens de Centrale Keuring en de Jubileumshow. Hier zullen ook meerdere dochters van Rindert, Teeuwis en Beart hun opwachting maken. Teeuwis zelf zal vrijdag- en zaterdagavond te bewonderen zijn tijdens de spectaculaire Jubileumshow in het showblok “Oostenrijk”.

In december presenteert de nieuwe lichting jonge hengsten zich alweer tijdens de 1ste bezichtiging van de Hengstenkeuring 2010. Voor ons alweer het begin van een nieuw seizoen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
naar nieuws overzicht
 
 

 

 
Beart 411 Teeuwis 389 Rindert 406 Take 455 Tjalbert 460