Weer top weekenden achter de rug voor nazaten “De Terpen“ hengsten!
15-08-2007
 

Op de fokdag van fokvereniging Groningen-Drenthe in Vries op 11 augustus jl. hebben de jonge Beart´s weer uitstekend gepresteerd. De vorig jaar nog jeugdkampioene Moed van Boreel (mv Pike) was dit jaar rubriekaanvoerster en werd ster met een 1ste premie. Ze werd geroemd om haar rasuitstraling, haar prachtigheid in het front en haar krachtig achterbeengebruik.

Een hengstveulen van Teeuwis verdiende een 1ste premie. Het betrof Wisse fan Horp van P.C. Mensink te Terschelling-West.

                  Moed van Boreel                                                     Wisse fan Horp

Op de fokdag in Ambt Delden op 15 augustus jl. waren de Bearten ook weer sterk aanwezig. Kampioen bij de driejarigen en oudere merries en algemeen reserve kampioen werd Meike van ´t Smitjesland (mv Jakob). Meike is gefokt door H.B. Lamers uit Gendt en in eigendom van plaatsgenoot J.T.G.M. Rutjes.

Verder werd de merrie Nienke van de Gonda (Beart x Anne) van fokker G.J. Karnebeek te Goor ook beloond met het sterpredicaat.

Beart kon ook weer twee 1ste premieveulens op zijn naam schrijven. Het merrieveulen Wobke van de Olde Mette Moate (mv Rypke) behaalde de titel veulenkampioen. Citaat van de jury: “Zo wil je ze allemaal hebben!“. De andere eerste premie was voor Wietske van de Gonda (mv Anne) van M.A.W. Slagers te Goor en gefokt door plaatsgenoot G.J. Karnebeek.

Op maandag 13 augustus jl. zijn de hengsten Lutger 436 en Teeuwis 389 voor een dag vertrokken naar Terschelling om hier op de fokdag van paardenhoudersvereniging Et Hossefolk een spetterende hengstenshow te geven. Ook onze merrie Afelien (Abel x Melle), moeder van de Rindert-zoon Mindert v.d. Terpen die aangewezen is voor het najaarsverrichtingsonderzoek, was mee.

Lutger en Teeuwis werden aan de hand en onder het zadel getoond en lieten zich formidabel zien! Voor foto´s, zie de fotogalerij of ga naar: http://www.melissen.nl/nl/photos/recent/070813-FPS-Terschelling-hengsten

Afelien, nu zeven jaar, presenteerde zich in de rubriek voor de oudere stermerries. Zij behaalde een 1ste premie en werd omschreven als “temperamentvol, best van type en heeft uitstraling“. Ze is uitgenodigd voor de Centrale Keuring in Leeuwarden waar zij ook zal verschijnen. Voor foto´s, ga naar: http://www.melissen.nl/nl/photos/recent/070813-FPS-Terschelling-4-jaar-eo

Het veulenkampioenschap werd een strijd tussen de 1ste premie veulens van “De Terpen” hengsten. Veulenkampioen werd Wolkje van Meslans (Teeuwis x Jurjen) van H. van der Bij uit Midsland. Tweede werd Wietske van et Hosseplak (Beart x Nykle) van A. Bakker uit Midsland en derde werd Wealtsje A. (Teeuwis x Jasper) van D. Pootjes uit Oosterend.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
naar nieuws overzicht
 
 

 

 
Beart 411 Teeuwis 389 Rindert 406 Take 455 Tjalbert 460