Nazaten van Rindert 406 en Beart 411 in kampioensring op fokdag te Esbeek
06-08-2007
 

Op de fokdag van Het Friesche Paard Zuid-Nederland te Esbeek op 5 en 6 augustus jl. scoorden de nakomelingen van Rindert en Beart weer uitstekend!

Rindert kwam met nazaat Pieternel K. (mv Tamme) sterk voor de dag. Deze merrie werd jeugdkampioen en algemeen reservekampioen. Pieternel K. is in eigendom van F. Damen uit Bemmel en gefokt door H. Kuiper te Easterein.

Van Beart werden er drie merries ster waarvan twee met een eerste premie. Het betreft de merries Nistha fân Synaeda (mv Brandus) van A. Vanderper te West-Vleteren, gefokt door A. Oosterbaan te Tzummarum en Marrichje S. (mv Gerlof) van fokker P.A. en L.A. Smolenaers te Nederweert. Beide merries liepen aan kop in hun groep. Verder werd ook Melissa van de Neel (mv Jurjen) van fokker M.M. Beekers te Prinsenbeek, ster. Drie veulens van Beart werden bekroond met een eerste premie.

Ook op de fokdag van fokvereniging Het Friesche Paard Noord- en Zuid-Holland te Oudkarspel (4 augustus jl.) waren de nakomelingen van Beart sterk aanwezig. Twee behaalden hier het sterpredicaat, Oetske Z. (mv Djurre) van E.A. Constant te Kwadijk, gefokt door T. Zandbergen te Westbroek en Nitha fan’e Tuorrebout (mv Teunis) van fokker L. Lammerts van Bueren uit Lunteren. Ook waren er twee eerste premies Beart-veulens.

 

 

Nistha fân Synaeda                              Pieternel K.

 
naar nieuws overzicht
 
 

 

 
Beart 411 Teeuwis 389 Rindert 406 Take 455 Tjalbert 460