Geslaagde Hengstenkeuring 2014!
13-01-2014
 

Afgelopen weekend stond weer in het teken van de Hengstenkeuring. Zowel onze fokproducten en nog altijd in eigendom hebbende Keizer v.d. Terpen (v. Stendert x m. Afelien Model Pref. mv. Abel) en Klasse v.d. Terpen (v. Tjalbert x m. Moaike mv. Rindert) zijn reeds in december jl. ster verklaard en doorverwezen naar de 2e bezichtiging die afgelopen donderdag plaatsvond.

Helaas zat er voor Keizer v.d. Terpen net geen doorverwijzing naar de 3e bezichting in. Hij wordt nu klaargemaakt voor deelname aan de ABFP-test die eind januari van start gaat.

Klasse v.d. Terpen (stkm. 1.68m.) liet zich in de kooi prima zien en werd doorverwezen naar de 3e bezichtiging. Hier liet hij een uitstekende presentatie aan de hand zien met veel souplesse in z'n beweging. De jury was ook overtuigd van zijn kunnen en bevestigde zijn doorverwijzing naar het Centraal Onderzoek dit najaar! Een uitstekende prestatie gezien het feit dat er in december bijna 300 hengsten gepresenteerd zijn tijdens de 1ste bezichtiging en er uiteindelijk slechts 18 hengsten zijn doorverwezen naar het CO. We zijn dan ook zeer trots op hetgeen Klasse tot zover gepresteerd heeft en we zien zijn toekomst met vertrouwen tegemoet! Klasse zal de komende maanden in alle rust voorbereid worden op zijn deelname aan het CO 2014.

Zaterdagochtend was het tijd voor de individuele presentatie van de reeds goedgekeurde hengsten. Heer en meester Beart 411 Sport kwam zoals altijd met veel bravour binnen en liet een verpletterende indruk achter tijdens zijn individuele presentatie. Het verbaasde dan ook niemand dat hij wederom als eerste werd uitgekozen voor deelname aan de kampioenskeuring! Hij mocht dan wel de nestor van de uitverkorenen zijn, volgens de jury (en wij zijn het hier volkomen mee eens) is hij nog altijd een beauty in zowel postuur als beweging! Ook in de kampioenskeuring liet Beart zich goed zien en behoorde daardoor tot de beste 4 overblijvers. Toch moest hij hier de jongere generatie voor laten gaan en werd zijn stalgenoot Norbert 444 Sport met overtuiging uitgeroepen tot Kampioen oudere hengsten en later op de dag ook voor de derde maal op rij tot Algemeen dagkampioen verkozen!

Eén van de verrassingen van de dag was het optreden van de onlangs goedgekeurde hengst Hessel 480! Deze grote hengst van 1.72m. liet zich geweldig zien en het scheelde dan ook niet veel of hij was de kampioen jongere hengsten voorbij gegaan! Wie weet wat de toekomst Hessel nog gaat brengen.... Wij denken in ieder geval veel goeds!

 Beart 411 Sport (foto: Cally Matherly)

 Hij is groot........

 Hessel 480 (foto: Karin Sevink)

 

 
naar nieuws overzicht
 
 

 

 
Beart 411 Teeuwis 389 Rindert 406 Take 455 Tjalbert 460