Geweldige resultaten tijdens Centrale Keuring 2012!
16-09-2012
 

Rindert 406 was met drie dochters vertegenwoordigd op de belangrijkste merriekeuring van het jaar: de Centrale Keuring d.d. 15 september jl.

Al deze dochters mochten strijden om het op één na hoogste te behalen predicaat op een keuring: Kroonmerrie!

Het voorlopig Kroon predicaat werd behaald door de luxe en sterk bewegende Kampioen 3-jarige merries en alg. res. Kampioen van de Fokdag van Ta it Bihald: Fardau fan de Fry-sted (Rindert x Folkert) gefokt en in eigendom van P. en J.A. van der Velde, alsmede door de subliem bewegende Afke fan Fjildsicht (Rindert x Jurjen) gefokt door G. Wijbenga en in eigendom van A. Brandsma, als ook door de mooie en makkelijk bewegende Branda fan Roersmasate (Rindert x Feitse) gefokt door mw. C. Terpstra-van der Meer en in bezit van L. Hopster. Een 100% score voor Rindert 406!

Fardau fan de Fry-sted:

Foto: Joke Geurtsen

Nadat bovengenoemde merries een succesvolle IBOP hebben afgelegd, wordt het voorlopig kroon predicaat omgezet in definitief Kroon.

Beart 411 was wederom hoofdleverancier van de CK en dit niet zonder resultaat! Hij leverde onderstaande voorlopig Kroonmerries:

Doutzen v.d. Hofstad (Beart x Tsjerk) van fokker/eigenaar F. Algra

Elske van ’n Elsmos (Beart x Onne) van fokker/eigenaar R.G.A. ten Thije

Durkje v.d. Slothoeve (Beart x Gradus) gefokt door C.J. Breimer en in eigendom van W.E. Lokhorst

Onderstaande merries hebben al een succesvolle IBOP afgelegd en zijn hiermee definitief Kroon verklaard:

Wyp van ’t Lansink (Beart x Maiko) van fokker/eigenaar M.H. Loman

Wiepkje van de Waterhoeve (Beart x Tsjerk) van fokker/eigenaar dhr. A. Gerritsen

De crème de la crème kan bewonderd worden tijdens de Modelverklaring; het hoogst haalbare predicaat op de CK voor een merrie. In totaal werden er ‘maar’ 16 merries Model verklaard, hieronder waren twee(!) dochters van Beart, namelijk:

de welbekende Sportmerrie en fokdag kampioen van It Greidhynder: Renske U. (Beart x Dirk) gefokt en in eigendom van Exploitatie Stoeterij Hemrik BV, F. de Leeuw en Marije fan Fjildsicht (Beart x Brandus) gefokt door mw. G. Wijbenga-Meijer en in eigendom van G.G.F. van Dijkhuizen.

Renske U.:

Foto: Karin Sevink

Beart liet niet alleen van zich horen in de diverse keuringsrubrieken, maar ook tijdens de sportrubriek Jonge Friese Paarden met Dressuuraanleg deed hij goede zaken. Hij tekent voor het vaderschap van de winnaars van maar liefst twee rubrieken:

Winnaar 4 jarige hengsten & ruinen: Cees van et Hosseplak (Beart x Nykle) gefokt door mw. A. Bakker-v.d. Goot, in eigendom van mw. Van Zuilen en gereden door Marsja Dijkman.

Winnaar 5 & 6 jarige merries: Ulkje fan’e Hamsterheide (Beart x Heinse) gefokt door W. Koops, in eigendom van Patricia Huisman en gereden door Bobbie Ydema.

Fokkers, eigenaren en amazones; van harte gefeliciteerd met de behaalde successen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
naar nieuws overzicht
 
 

 

 
Beart 411 Teeuwis 389 Rindert 406 Take 455 Tjalbert 460