Tjalbert 460 levert Veulenkampioen Fokdag Blauwhuis en tevens Veulen res. Kampioen CK 2012!
15-09-2012
 

Op 23 en 25 augustus jl. was het het jonge hengstveulen Melle fan Klaeiterp (geb. 26-5-12) die de s how stal in zowel St. Nyk als Blauwhuis tijdens de Fokdag van It Fryske Hynder. Tjalbert 460 tekent voor het vaderschap van Melle en zijn moeder is de stermerrie Binkie II v.d. Terpen (v. Rindert 406).

Op de voorkeuring ontving Melle een 1ste premie en werd gekozen tot beste veulen van de dag en mocht daarom wederom optreden tijdens het veulenkampioenschap in Blauwhuis. Hier werd Melle, onder barre weersomstandigheden, gekroond tot VEULENKAMPIOEN!

Een regenachtige huldiging van Melle:

(foto: Johanna Faber)

Melle fan Klaeiterp mocht wederom zijn kunnen laten zien tijdens het Veulenkampioenschap op de Centrale Keuring. Hier werd hij in zijn rubriek op kop geplaatst! Ondanks dat het een regenachtige dag met veel wind was, weerhield Melle zich niet om zich te plaatsen bij de beste twee veulens. Uiteindelijk werd hij verkozen tot res. Veulenkampioen! Een geweldig resultaat voor deze nog niet eens vier maanden jonge Melle. Een belofte voor de toekomst!

Melle is gefokt door Comb. De Vries, Wieuwerd en in eigendom van Comb. De Vries en Rudy Rienstra.

Huldiging van Melle tijdens de CK:

 

Dat de combinatie Tjalbert x Rindert een goede blijkt te zijn, bewees afgelopen dinsdag onze eigen gefokte Martinus v.d. Terpen tijdens de veulenkeuring in Witmarsum. Met een prachtige score behaalde Martinus een 1ste premie!

Beide merries verwachten volgend jaar een veulen van Tjalbert zijn halfbroer Bikkel 470!

 

 

 

 

 
naar nieuws overzicht
 
 

 

 
Beart 411 Teeuwis 389 Rindert 406 Take 455 Tjalbert 460