Brechtsje v.d. Terpen (v. Rindert) ster verklaard!
07-08-2012
 

Gister werd op Terschelling de Fokdag van fokvereniging Et Hossefolk gehouden. Wij hadden op uitnodiging Bikkel 470 meegenomen en onze veulenboekmerrie Brechtsje v.d. Terpen. 

Brechtsje mocht na de veulens haar kunnen laten zien en dit deed zij ook! Onze rastypische Brechtsje liet een goede stap zien en een super draf! Hiermee haalde zij overtuigend het sterpredikaat binnen! Voor het vaderschap van Brechtsje v.d. Terpen tekent Rindert 406. Haar moeder is onze modelmerrie Afelien (v. Abel). Brechtsje beschikt over een super vol papier met veel model en preferent bloed! Volgend jaar verwacht zij haar eerste veulen van Bikkel 470.

Nadat Brechtsje de baan had verlaten kwam er een heuse stortbui naar beneden die helaas nog diverse keren gedurende de dag om de hoek kwam kijken. Later in de middag klaarde de lucht op en kwam toch nog even de zon tevoorschijn. Zo kon Bikkel 470 met droog weer aan de hand worden voorgesteld aan het publiek. Bikkel is sinds zijn goedkeuring alleen maar sterker geworden en ontpopt zich als een waar vaderdier met veel bespiering! Hij toonde zijn sterke stap en liet een sublieme draf met veel ruimte zien aan het publiek! Het publiek genoot zichtbaar van deze zwarte parel!

Verder waren er nog diverse goede keuringsresultaten voor nakomelingen van onze hengsten. Zo behaalde Makke van Hee (v. Tjalbert 460) van Annie Hek van Hee een 1ste premie. Dit mooi gebouwde luxe veulen heeft veel souplesse in de stap en draf.

De 3-jarige Froukje van de Zuytkant (v. Beart 411) van Reitske Buren-van der Meer uit Formerum werd op kop geplaatst in haar rubriek en ster verklaard. Deze luxe merrie heeft een mooi front, is luxe, en heeft een beste stap en draf.

De zeer luxe zoon van Beart 411, van Annie Hek-Visser van Hee kreeg een eerste premie. Deze ruin heeft een beste draf met een sterk gebruik van het achterbeen.

De zadelrubriek werd gewonnen door Marjan Hoeve-van der Driest met de sterruin Siem (v. Rindert 406). Deze ruin toonde drie correcte gangen en is goed nagevelijk.

Al met al een geslaagde dag ondanks de regenbuien. Fokkers/eigenaren; gefeliciteerd!

Brechtsje v.d. Terpen:

Bikkel 470:

Keuringscommentaar met dank aan: Margreet de Bruin-Kuipers, Et Hossefolk

 
naar nieuws overzicht
 
 

 

 
Beart 411 Teeuwis 389 Rindert 406 Take 455 Tjalbert 460