Hengstenkeuring 2012 zaterdag
16-01-2012
 

Wat een dag, wat een kampioenen; Hengstenkeuring 2012!
In een uitverkocht en sfeervol WTC maakten de goedgekeurde hengsten afgelopen zaterdag hun opwachting. De dag werd aangevangen met de hengsten 13 jaar en ouder. De groep van onze Rindert 406. Na zijn geweldige optreden afgelopen vrijdagavond, werd hij ook nu weer gepresenteerd in de lange lijnen. Hij liet zich wederom super zien. "Wat kan die hengst toch lopen!!". Rindert 406:

's Ochtends was het ook Beart 411 zijn beurt die zich mocht tonen aan de jury. Hij maakte een verpletterende indruk in zijn rubriek. De jury sprak van een heer, een majesteit, en Beart werd dan ook 1a geplaatst. Deze lovende woorden en koppositie waren zeker terecht voor onze koning! Niet alleen Beart zelf was "in the picture". In totaal zijn er 19 hengsten aangewezen voor het Centraal Onderzoek, waaronder maar liefst vier zonen van Beart 411! Ook twee uit Beart moeders zijn aangewezen. Vanzelfsprekend is dit een geweldige prestatie. Dit benadrukt maar weer eens de geweldige paarden die voortvloeien uit vader Beart. 
Voordat het tijd was voor de kampioenskeuring, waren er nog enige rubrieken te gaan. Take 455 was eerst aan de beurt. Deze 6-jarige hengst is er goed ingegroeid en liet zich goed zien in een van de sterkste rubrieken op de keuring met een goed voorbeengebruik. Daarna was het de beurt aan Tjalbert 460. Tjalbert werd een grote verrassing! Na zijn goede stap, klom hij er in draf goed in en zette zijn voorbenen ver weg. Bij het rondstappen werd onze Tjalbert daarom 1b geplaatst, waar wij super trots op zijn! Door zijn 1b-plaatsing mocht ook Tjalbert terugkomen voor de kampioenskeuring.

Tjalbert 460 met vader Beart 411:


Het einde van de dag naderde, de spanning steeg... Tijd voor de kampioenskeuring oudere hengsten. Deze begon met rondstappen. Uiteindelijk bleef er een klein groepje over die zich nog eenmaal mocht bewijzen in draf. Beart, en ook zijn vader Jasper, braken de tent af! Tijd voor de uitslag. De jury sprak van een heer en een meneer. De heer werd uitgeroepen tot kampioen, niemand minder dan BEART 411!!! Een ontlading van emoties, trots en blijdschap volgde bij mede-eigenaar de familie Van Manen uit Ede en onszelf. Wat geweldig om onze hengst, na de titel in 2006 en de reserve titel in 2008, wederom tot kampioen bekroond te zien worden!! En niemand minder dan zijn vader Jasper werd reserve kampioen! Een mooi gezicht, vader en zoon die samen de titels behalen! 
Beart 411:
 
Hiermee was er nog geen eind gekomen aan deze dag, het kampioenschap jongere hengsten werd gewonnen door Norbert 444, welke ook gestationeerd is bij de Gebr. Van Manen te Ede. Uldrik werd hier reserve kampioen. De kampioenen en reserve kampioenen dienden nog tegen elkaar te strijden voor het algemeen kampioenschap. Hier werd, aangemoedigd door een uit zijn dak gaand publiek, Norbert algemeen kampioen en Beart reserve kampioen! Een prachtige afsluiting van de dag, die niet alleen bijgewoond werd door 7000 man publiek, maar ook live uitgezonden werd op regiozender Omrop Fryslan!
filmpje Kampioenskeuring oudere hengsten (gemaakt door Femmie Terpstra):
 
Beart 411:        
foto: (nog) onbekend
Onderstaand foto-impressie door Karin Sevink (mogen niet zonder toestemming van karinshobbyfotografie.nl worden overgenomen):
 
Tjalbert 460:
 
Take 455:
Beart 411:
Huldiging Beart met fokker en eigenaren:
BLIJ!!!
Majesteit Beart:

 
naar nieuws overzicht
 
 

 

 
Beart 411 Teeuwis 389 Rindert 406 Take 455 Tjalbert 460